Арестуваният антимафиот Георги Караколев е бил в комбина със свой роднина

...
Арестуваният антимафиот Георги Караколев е бил в комбина със свой роднина
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Арестуваният антимафиот Георги Караколев действал с роднина от ДАНС?

Арестуваният антимафиот Георги Караколев е бил в комбина със свой роднина в ДАНС, допуснаха пред Lupa.bg чиновници на вътрешното министерство. „ Със сигурност човек с неговата фамилия работи в Агенцията и има кръвна връзка с него. Догадки са, че двамата са предавали информация на съветските служби “,  коментират нашите източници.

Колеги на Георги Караколев го разказват като затворен, само че доста образован човек. За малко е преподавал в школата на Министерство на вътрешните работи.

„ Моите усещания за него бяха за един етичен, учтив младеж. Но постоянно стартира да се мести от бранш в бранш. След това чух, че върви на полицейски задачи, където не се е занимавал с никаква оперативна работа. Мисля, че не е съумял да построи сериозен професионален потенциал, с цел да бъде в този момент забавен, още повече, че в този момент го упрекват в шпионаж в интерес на Русия ", разяснява някогашният началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев пред Българска национална телевизия.

Днес Калин Стоянов краткотрайно в профил шефа на Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи Георги Георгиев. Вътрешният министър отхвърля това да е обвързвано с арестите в ГДБОП и ДАНС. Като публична причина показва формирано дисциплинарно произвеждане против Георгиев.

Задържаният Георги Караколев е изнасял информация за следствия, в които има данни за нарушавания на санкционния режим с присъединяване на компании с съветски капитали.

Част от следствията, по които е изнасяна информация, са били интернационалните и са касаели схеми за заобикаляне на глобите против Русия.

Служителят на ГДБОП е синхронизирал дейностите си с сътрудник от ДАНС, който също е изнасял информация към съветска агентура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР